Wie zijn wij?

 

Wij zijn Tom en Marielle. Onze missie is om de wereld een stukje mooier te maken. Ons doel is om jou echt te zien en te horen.

Wij bieden individuele en groepssessies, waarin wij jou begeleiden op weg naar zelfinzicht, acceptatie, heling en zelfliefde.

 

therapeut-gorinchem

Mariëlle van der Ploeg

Ik ben Mariëlle van der Ploeg (1971).

Ik ben moeder van twee zonen. Ik heb een relatie met Tom die ook twee zonen heeft.

Als klein meisje had ik al veel levensvragen en voelde ik mij vaak anders en daardoor eenzaam. Mijn gevoeligheid en de daaruit voortvloeiende lichamelijke en geestelijke klachten waren voor mijn omgeving en mijzelf niet gemakkelijk om juist mee om te gaan. Hierdoor ben ik mij gaan aanpassen. Dit heeft o.a. geleid tot depressiviteit en angsten. Door levenservaring en opleidingen heb ik mijzelf (terug)gevonden.

therapeut-gorinchem

Als therapeut en mens ben ik oprecht geïnteresseerd in en nieuwsgierig naar wat er in de ander leeft. Ik ben expressief, heb humor, ben liefdevol en probeer vanuit een open mind ‘dat iedereen zo mooi anders is’ in het leven te staan.

Mijn diploma Psychodynamische therapeut (Master Practitioner) en het diploma medische en psychosociale basiskennis heb ik behaald aan de Academie voor Psychodynamica.
Ik ben tevens gecertificeerd HSP Begeleider (training gevolgd bij instituut EszenzZ te Amsterdam) en zelf ook HSP. Mijn eigen ontwikkelde kwaliteiten als HSP benutten en inzetten om anderen te helpen, ervaar ik als een enorme verrijking van mijn leven.

Het verdiepingstraject Lichaamsgerichte Traumatherapie bij Centrum Puur heeft mij oa geleerd de ander mee te nemen naar een diepere laag achter de woorden, waar het lichaam de ruimte krijgt om te vertellen.

tom-lueb-therapeut-hilvarenbeek-tilburg

Tom Lueb

 

Ik ben Tom Lueb (1967), vader van twee zonen. Ik heb een relatie met Mariëlle die ook twee zonen heeft.

Al op jonge leeftijd werd ik geconfronteerd met een onveilige omgeving met veel problematiek. Dit vroegkinderlijk trauma heeft mij geholpen op mijn pad waarin ik ‘overleven’ heb kunnen omzetten in het regisseur worden van ‘zelf leven’.

Het klinkt misschien raar maar ik ben dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt. Inzicht heeft mij geholpen om uit de slachtofferrol te stappen en zelf de verantwoordelijkheid te nemen wat mijn leven enorm heeft verrijkt. Mede door deze levenservaring ben ik in staat anderen therapeutisch te ondersteunen in hun verwerkings- en/of veranderingsproces.

Het is mijn uitdaging om cliënten bij te brengen zelf hun richting te kunnen bepalen en te coachen op hun pad naar vrijheid en zelfredzaamheid.

Gevolgde opleidingen:
Life coach bij Instituut Atma
Psychodynamische therapie aan de Academie voor Psychodynamica
Stresscounselor/Burn-out coach bij Sonnevelt Opleiders
Energetisch Therapeut bij Sonnevelt Opleiders
Medische- & Psychosociale basiskennis bij Energie school

Lichaamsgerichte Traumatherapie bij Centrum Puur

Mariëlle en Tom zijn tevens leertherapeuten en trainers bij Centrum Puur.

 

Voor meer info bezoek

www.psychodynamica.nl
www.hspbegeleidingnederland.nl
www.sonneveltopleidingen.nl
www.centrumpuur.nl