Human Design

Mijn naam is Marieke de Graaf. Ik voel me vereerd dat ik mezelf voor mag stellen op de site van Marielle en Tom.

Ik heb hen een paar jaar geleden leren kennen toen ik een introductie gaf over Human Design en zij interesse hadden in hun persoonlijke design.

Daaruit is een warme vriendschap ontstaan, ook omdat we veel herkenningspunten hebben.

Er is veel te lezen over Human Design. Als je de term googelt krijg je te lezen dat het een relatief jong systeem is, samengesteld uit astrologie, de I ching, de chakraleer en de kaballa. Maar als je dit zo leest weet je nog niet veel. Ik ga daarom proberen er op mijn manier wat over te zeggen.

Ik begin met een vraag om over na te denken terwijl je dit leest:

Stel dat iedereen zijn eigen type zou kennen en ernaar zou leven, zou er dan nog iemand de behoefte voelen om oorlog te maken?

Human Design is per toeval zo’n jaar of vijf, zes geleden op mijn pad gekomen. Ik kon ergens mijn type opvragen. Er waren en zijn meerdere sites die deze mogelijkheid gratis aanbieden. Ik heb dat toen gedaan en ben het daarna vrij snel weer vergeten, totdat mijn mesologe (ook misschien weer zo’n onbekende term, maar die laten we even rusten) tegen mij zei dat ik misschien moest wachten op een uitnodiging voordat ik vertelde wat ik zag en wist van iemand anders.

Ik begreep meteen dat ze het had over Human Design, maar dacht ook dat dat niet bij mijn type hoorde. Ik heb toen opnieuw mijn type opgevraagd. Wat had ik nodig: mijn geboortedatum, geboorteplaats en het precieze uur dat ik op aarde kwam.

Ik kreeg vrijwel meteen het antwoord en nee ik hoefde niet te wachten op een uitnodiging. Een projector moet wachten op een uitnodiging, ik ben een ander type.

Er zijn vier types:

1. manifestor: 8-9% van de mensen. Een manifestor is hier om dingen te initiëren, in gang te zetten, iets nieuws te beginnen. Als een manifestor slaagt zijn doel te bereiken, ervaart hij een gevoel van diepe vrede.

2. Een projector: 21 % van de mensen. Een projector is hier om de kwaliteiten te zien van anderen en hen te mogen begeleiden om deze kwaliteiten verder te ontwikkelen. Een projector is dus een soort gids. Als een projector hierin slaagt, ervaart hij of zij een gevoel van succes.

3. Een generator of een manifestor generator. ongeveer 70 % van de mensen. Een (manifestor) generator is hier om te werken, EN om te houden van het werk wat hij of zij doet. Als hij of zij hierin slaagt, ervaart hij of zij een diep gevoel van tevredenheid en voldoening en heeft hij of zij iedere dag heel veel energie dit vervullende werk te doen.

4. Een reflector: 1% van de mensen. Een reflector is hier om als het ware een soort spiegel te zijn voor zijn omgeving en als hij of zij zich goed voelt betekent dat dat de omgeving goed is. Hij of zij spiegelt / reflecteert dus wat en wie er leeft in zijn of haar omgeving. Hoe beter een reflector hierin slaagt, hoe boeiender en verrassender zijn of haar leven wordt.

Ik moet mijzelf nu inhouden om niet veel meer te vertellen, zo veel passie voel ik om iedereen te laten weten wat voor type hij of zij is en hoe daarmee om te gaan.

Human Design geeft namelijk iedereen een handleiding voor het leven met als doel dat je leven gemakkelijker en fijner wordt en heel veel dingen op hun plek vallen.

Er zijn miljarden mensen op de aarde en iedereen heeft zijn of haar eigen human design. Er zijn er geen twee hetzelfde. Jij bent dus uniek, van jou is er maar een op de hele wereld. Begrijp dus hoe belangrijk je bent, niet alleen voor jezelf maar ook voor de hele wereld. En let wel: het ene type is niet belangrijker dan het andere. Er zit absoluut geen hiërarchie in van meer of hoger of beter. Voor mij is een human design sessie een echte ontmoeting. Ik wil samen met jou je essentie blootleggen en ontdekken waar het om gaat in je leven. Wat zijn je talenten, je speciale gaven, waar liggen je uitdagingen en hoe ga je daarmee om. Dit en nog veel meer komt aan bod in een sessie. Alles mag gezegd en gevraagd worden. Mijn doel is dat je aan het eind je voertuig hebt gevonden en vol blijheid en zelfvertrouwen daarin weg rijdt. Mijn voldoening is dan de dankbaarheid die ik voel je te hebben mogen leren kennen.

Even in het kort iets over mij: ik ben hoogsensitief, dol op yoga, heb daarmee mijn ms diagnose overwonnen. Ik heb iets met healing, met handen. Ik heb veel in groepen gewoond en gewerkt, yogales gegeven op de opleiding tot yogadocent,  Franse les gegeven op de middelbare school.

Mijn opleidingen en trainingen: kunstacademie – master Frans – opleiding tot docent aan de opleiding tot yogadocent – de helende reis – emotioneel lichaamstherapeut – massage therapeut – EFT – numerologie – Human Design en meer..

Mijn Human Design: Manifestor – 4/6 profiel. Tzolkin: Rode Hemelwandelaar.

Mijn opleidingen en mijn levenservaringen hebben mij geleid tot wie ik ben en ik ben dankbaar dat ik nu vanuit mijn innerlijke verbondenheid met al-wat-is de mogelijkheid heb om anderen in hun proces te mogen begeleiden en bij te staan.

Voor wie is human design: voor jezelf, leeftijd maakt niet uit, maar ook voor je partner of je kinderen of voor jou en je partner en/of je kinderen.

Mocht je interesse hebben of meer willen weten, mail me dan op rose-aimee@protonmail.com

Misschien mag ik je ooit verwelkomen.

Lieve groet,

Marieke