HSP begeleiding

HSP begeleiding Gorinchem

Een HSP (hoog sensitief persoon) heeft een gevoeliger zenuwstelsel voor zintuiglijke prikkels en de innerlijke verwerking ervan kost meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen. Bovendien kan een HSP bovengemiddeld goed stemmingen en emoties aanvoelen. Een HSP heeft ook oog voor detail en is zorgzaam. Een HSP kan snel uitgeput zijn na contact met andere mensen, is meestal perfectionistisch en het nemen van beslissingen is lastig voor een HSP. (Dit zijn slechts enkele kenmerken van een HSP. Wil je weten of en hoe hoogsensitief / hooggevoelig jij bent? Doe dan de de uitgebreide HSP 3in1 test op de website www.eszenzz.nl)

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk, waarmee je meestal wordt geboren. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief (HSP). Het is geen stoornis, maar een onderdeel van je karakter en (wanneer je er op de juiste manier mee weet om te gaan) een prachtige kwaliteit.

Herken jij jezelf als hoog gevoelig en ervaar je hiervan op dit moment voornamelijk last (bijvoorbeeld overprikkeld zijn en gebrek aan energie)? Wil je deze last leren omzetten in een kwaliteit (bijvoorbeeld sensitiviteit, creativiteit en zelfbeleving)? Dit kan door middel van het HSP individueel begeleidingstraject.

Het HSP begeleidingstraject (8 tot 12 sessies) is een interessante, leerzame manier om je eigen aanwezigheid te (her)ontdekken. Bewustzijn van je eigen binnenwereld in contact met de buitenwereld. Niet zweverig, maar juist nuchter en met beide benen op de grond.

Uitgangspunt van het begeleidingstraject is dat wanneer jij jezelf meer en meer op een natuurlijke manier beleeft, gedragingen vaak als vanzelf kunnen veranderen en er ruimte komt om jezelf op een bewuste wijze te manifesteren in de maatschappij. Niet afsluiten maar juist ten volle in het leven staan en zijn wie je bent.

Neem gerust contact met mij op voor het bespreken van de mogelijkheden en/of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Heb je vragen? Ook dan kun je uiteraard contact met mij opnemen.