HSP begeleiding

HSP therapie Gorinchem en Hilvarenbeek / Tilburg

Hoogsensitiviteit is een persoonlijkheidskenmerk, waarmee je meestal wordt geboren. Ongeveer 1 op de 5 mensen is hoogsensitief (HSP). Het is geen stoornis, maar een onderdeel van je karakter en (wanneer je er op de juiste manier mee weet om te gaan) een prachtige kwaliteit.

Mogelijke kenmerken van een HSP (hoog sensitief persoon):
• Een gevoeliger zenuwstelsel voor zintuiglijke prikkels, waardoor je sneller overprikkeld bent. Ook kost de innerlijke verwerking ervan meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen.
• Bovengemiddeld goed stemmingen en emoties aanvoelen.
• Oog voor detail en zorgzaam.
• Snel uitgeput zijn na contact met andere mensen.
• Perfectionistisch.
• Het nemen van beslissingen is lastig.

Dit zijn slechts enkele kenmerken. Zou je willen weten of en hoe hoogsensitief / hooggevoelig jij bent? Doe dan de uitgebreide HSP 3in1 test op de website www.eszenzz.nl

Herken jij jezelf als hoog gevoelig en ervaar je hiervan op dit moment voornamelijk last (bijvoorbeeld overprikkeld zijn en gebrek aan energie)? Wil je deze last leren omzetten in een kwaliteit (bijvoorbeeld sensitiviteit, creativiteit en zelfbeleving)? Dit kan door middel van het HSP individueel begeleidingstraject.

Het HSP begeleidingstraject (8 tot 12 sessies) is een interessante, leerzame manier om je eigen aanwezigheid te (her)ontdekken. Bewustzijn van je eigen binnenwereld in contact met de buitenwereld.

Niet zweverig, maar juist nuchter en met beide benen op de grond.
Uitgangspunt van het begeleidingstraject is dat wanneer jij jezelf meer en meer op een natuurlijke manier beleeft, gedragingen vaak als vanzelf kunnen veranderen en er ruimte komt om jezelf op een bewuste wijze te manifesteren in de maatschappij. Niet afsluiten maar juist ten volle in het leven staan en zijn wie je bent.

Neem gerust contact met Mariëlle op voor het bespreken van de mogelijkheden en/of voor het maken van een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Heb je vragen? Ook dan kun je uiteraard contact opnemen.